ג'יימס בונד 007 – מנוער ומעורבב
הגבר שכל אשה חשקה בו, ושכל גבר היה מתחלף איתו.
דמותו של בונד נולדה ב1953 ב"קזינו רויאל", באותה שנה הוכתרה אליזבת, מלכת בריטניה, שניהם לא עושים סימנים שהם מתכוונים לפנות את השטח. סדרת הספרים נחלה הצלחה גדולה, אבל רק לאחר שהנשיא ג'ון פ. קנדי הביע בראיון את חיבתו לספריו של פלמינג, הוחלט להפיק את סרט ג'יימס בונד הראשון.
בונד לא הפסיק להסעיר ולרתק אותנו במשימות הנועזות שבצע, בנשים היפהפיות שנפלו לזרועותיו (וכונו "נערות ג'יימס בונד), בכלי הנשק ובג'אדג'טים שעוצבו לו ע"י Q, שהלכו והשתכללו מסרט לסרט (ואף נבאו את המצאתן של המצאות כמו ביפר וטלפון סלולרי), במרדפים הנועזים שהשתתף בהם וביחסיו הטעונים עם M, מפעילו, שהפך עם השנים למפעילתו, וטעמו המשובח בחליפות, במרטיני ובמכוניות.
ההרצאה תתן הצצה לסדרה המרתקת הזו, (27 סרטים) ולאופנים השונים שבהם סרטי ג''יימס בונד מגיבים לשינויים בהסטוריה ובחברה כסוף עידן המלחמה הקרה, המשבר סביב תעלת סואץ, עלייתה של החברה הצרכנית, המהפכה המינית ונסיקתה של התנועה הפמיניסטית.
"סימה, משפחה היא כמו כף יד, ואני האגודל ששומר על כולם"-
המשפחה בקולנוע הישראלי בעשורים האחרונים
המשפחה מאד מרכזית בחברה הישראלית, וגם בקולנוע הישראלי המשקף אותה. רוב הסרטים הזוכים לתמיכת קרנות הקולנוע הם סרטים המראים משפחות. בהרצאה נסקור את השינויים שחלו בייצוג המשפחה הישראלית בשנים האחרונות, עם היעלמותו של הצבר יפה התואר ויפה הבלורית, ונראה איזה מקום תופסת המשפחה בקולנוע הישראלי בעידן המאופין במשפחות אלטרנטיביות, מפורקות או חד הוריות. נצפה בקטעים מהסרטים: ולקחת לך לאשה, שחור, חתונה מאוחרת ושבעה.
להרצאות נוספות מלאו את פרטיכם, ואשלח לכם